25 Ekim 2007 Perşembe

Flexifoil kite (paraşüt uçurtma)

Eminim çoğumuz Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ve sorunlara kafamızı takıyoruz, sıkılıyoruz. İnsanların da uzlaşmak yerine birbirine girdiği ve düşmanlığın körüklendiği sahneler görmek sinirlemizi bozuyor. Böyle zamanlarda ruhumuzu besleyen aktiviteleri bırakmamak lazım bence. Sürekli sinirler bozuk bir şekilde dolaşarak ruhsal dengemizin bozulmasına izin vermemeliyiz. Kişiden kişiye değişir, film izlemek, müzik/konser dinlemek, spor yapmak, doğaya gitmek.. Kendi hayatıma yeni bir outdoor aktivitesi ekledim: Uçurtma!

Ama artık uçurtma kavramı çocukluğumuzdaki altıgen şeklindeki tek ipli uçurtma değil! Olay yürümüş gitmiş, içine girince öğreniyor insan. Önce iki ipli uçurtma ile tanıştık. Akrobat uçurtma de diyebiliriz. İki elinizde birer ip tutarak kontrol ettiğiniz delta-kanat türünde bir uçurtma. Bu iki ipin gerginliğini kontrol ederek uçurtmaya manevralar yaptırmak, taklalar attırmak, dalışa geçirip pike yaptırmak mümkün, herhalde o yüzden Akrobat...






İki ipli (akrobat) uçurtma (in English: stunt kite)


Ancak bu uçurtmayı havada tutabilmek için adamakıllı rüzgar gerekiyor. O da ODTÜ'de bize pek nasip olmadı. Açık alanlı tepelerde veya deniz kenarlarında sabit şiddette ve sabit yönde rüzgar bulmak mümkün ve sanki bu uçurtmanın tadı da oralarda çıkar. Biz de bunun üzerine daha az rüzgarda uçan daha kompleks (ve daha pahali :) olan paraşüt uçurtma (foil kite) olayına girmeye karar verdik. Henüz giremedik, sipariş ettik, bekliyoruz, heyecanlıyız. Aşağıdaki videolar beklentimizin ne olduğu konusunda fikir verir..




2 yorum:

yavasyavas dedi ki...

oba oba yupi yupi
ben de heyecanlandım.
yalın abi bir kere bize de verecen de mi ipi?

Adsız dedi ki...

Hani nerde paraşüt uçurtma?