10 Şubat 2008 Pazar

VOIP, nam-ı diğer: ucuz muhabbet

Fransa'ya gidecek olmam dolayısıyla biraz VoiceOverIP olaylarını araştırdım. Skype'tan da sabit veya cep telefon aranabiliyor ama ücretler biraz yuksek gibi. Daha cazip fiyatlı olabilecekler:
VOIPbuster (www.voipbuster.com) ve VOIPraider (www.voipraider.com). Tarifeler, her ülke için sabit telefonu ve cebi arama ücretleri, internet sitesinde yazıyor. Bazı dönemsel kampanyalar oluyor, mesela şu anda VOIPraider'dan Turkiye ve Fransa'daki sabit telefonları aramak bedava. Yine de az bi kontor almanız lazım parayla, bedava yerleri arayınca kontor dusmuyor ama arama hakkı elde etmek için lazım.

5 Şubat 2008 Salı

Fransa, Sırma Oran, Ermeni Diasporası

Son seçimlerde İstanbul'dan bağımsız adaya olan ve Ankara'dan olsaydı oy vereceğim Baskın Oran'ın kızı Sırma Oran Fransa'da sosyalist bir partiden aday olmak istemiş, hem de benim gideceğim bölgesinden, ancak bölgedeki yöneticilerin baskıları sonucu vazgeçirilmiş. En önemli neden de, Ermeni diasporasının “soykırım” baskısı sonucu, Türk kökenli olması nedeniyle soykırımı kabul etemyeceği için “potansiyel suçlu” sayılması.
Haber aşağıda:
http://www.ntvmsnbc.com.tr/news/434374.asp

Çoğu Fransız'da yanlı bir Türk imajı oluşmuş durumda sanıyorum. Oradaki insanlarla siyasi bir muhabbet döner mi ben ordayken bilemem ama eğer dönerse savaşmam gereken bir 'kötü Türk' imajı olabilir.

Bazı arkadaşlar, 'Fransızlar seni sevmiyorsa sen de onları sevme' mantığıyla yaklaşıyor olaya. Amma ve lakin eğer konuşarak birinin önyargılarını silebiliyorsanız ülkeye en önemli hizmet bu olur kanısındayım.