21 Mayıs 2007 Pazartesi

Linç kültürü

Milliyet'teki haberden alıntı:
"YOZGAT'ın Sorgun İlçesi’nde dün öğleden sonra başlayan olaylarda 12 kişi yaralanırken, 12 kişi gözaltına alındı. Gece yarısına kadar devam eden olayların ardından ilçe merkezinde yaşam normale döndü. Ancak bugün de bin kişilik grup E- 88 karayolunu trafiğe kapatıp, eylemde bulundu."

Halk kalabalık, ilçede kendi istediği gibi davranmayanlara kendisi ceza veriyor. Yakıyor yıkıyor, yeterli görmezse linç ediyor. Saldırgan arkadaşlarından gözaltına alınanları bıraktırmak için Emniyet Müdürlüğü önünde eylem yapıyorlar. Tekbir getirerek tezahurat yapıyorlar. Büyük illerden takviye emniyet güçleri geliyor, bin kişi ile yolu kapatıyorlar. İstemez diyorlar, "biz suçluları ilan edip infazı gerçekleştireceğiz" diyolar.

Nasıl gerçekleşiyor böyle bir vahşet herkesin gözü önünde. Çünkü oradaki çoğunluğun gözü aynı şeyi doğru görüyor. Emniyet güçleri de görevlerini yapmış olmak için yapıyorlar. Aslında linç edenlerle benzer kültürden geliyorlar. Tıpkı Hrant Dink'in katilini kahraman ilan eden polisler gibi.

Çoğunluğun dediği oluyor, farklı olana kendi gibi düşünmeyene şans tanımıyorlar. Sorgun'da çoğunluk onlar. Henüz Türkiye'de çoğunluk değiller ama belki de olma yolunda ilerliyorlar. Eğer öyleyse korkmamız gerekmez mi?